wud.php

..Amandelen goed zijn voor een jonge huid?

Om zo lang mogelijk een jonge huid te houden bestaan er allerlei anti -ageing crèmes Maar je kunt er ook van binnenuit wat aan doen. Vitamine E is daarbij erg belangrijk ,en het beste voedingsmiddel om voldoende vitamine E binnen te krijgen is: Amandelen. Een handjevol amandelen geeft je 70% van de per dag benodigde hoeveelheid vitamine E.

..Walnoten kunnen helpen tegen slapeloosheid?

Als je last hebt van slapeloosheid is er kans dat dat komt door hormonale problemen. In dat geval moet je advies aan een arts vragen. Je kunt ook een natuurlijk middel uitproberen: walnoten. Die zijn zeer rijk aan serotonine. Deze stof oefent zijn werking op de hersenen uit en bevordert gevoelens van ontspanning,tevredenheid en vermindert de drang naar eten. Daardoor slaap je beter als je wat walnoten eet in de avond. Een ons is meer dan genoeg. Het effect wordt steeds sterker als je de noten eerst weekt in water en daarna droogt,omdat daardoor de remmende enzymen verwijderd worden

..het eten van Amandelen/ hazelnoten en paranoten goed is tijdens de zwangerschap?

Mocht je een ijzertekort hebben is het goed om een handvol paranoten te eten overdag, ook wel Braziliaanse noten genoemd. In deze Noten zit een hoog ijzer gehalte en vitamine B12 die als vleesvervanger dient. Bij opkomend zuur(tijdens de nachtrust) is een handvol amandelen of hazelnoten met vlies een goed middel, eet deze halverwege de avond.